Jajko w toście

Jajko w toście

Składniki

kromka chleba tostowego
jajko
plasterek sera (np. gouda lub płatki parmezanu)
olej do smażenia
sól
pieprz czarny, świeżo mielony

Sposób przygotowania

Z kromki chleba tostowego wycinamy środek (patrz zdjęcia poniżej).
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju
Kładziemy na patelnię zewnętrzną ramkę otrzymaną z chleba tostowego
Wbijamy jajko do wnętrza chlebowej ramki. Patelnia powinna być dobrze rozgrzana, żeby jajko po wbiciu nie wyciekało a natychmiast się zaczęło ścinać.
Przyprawiamy jajko solą i pieprzem.
Kładziemy na jajko plasterek sera, lub płatki parmezanu.
Przykrywamy jajko wyciętym wnętrzem chleba.
Podsmażamy i przewracamy.
Smażymy chwilę z drugiej strony i gotowe 🙂
Smacznego!

Jajko w toście
Jajko w toście
Jajko w toście
Jajko w toście
Jajko w toście
Jajko w toście


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *