Placki z cukinii z fetą

Placki z cukinii z fetą

Składniki

2 cukinie (ok. 800 g)
100 g sera feta
8 łyżek mąki
3 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżeczki soli
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania

Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Wrzuć startą cukinię do miski, dodaj 2 łyżeczki soli i wymieszaj.
Odstaw na 20 – 30 minut, następnie odciśnij i wylej sok.
Do miski z cukinią dodaj startą na tarce fetę, mąkę, jajka i posiekany szczypiorek. Dopraw pieprzem i wszystko wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj łyżką porcje ciasta i smaż przez około 5 minut, na złoty kolor. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
No i … smacznego 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *