Jajka na twarożku chrzanowym
Składniki:
4 jajka
250g ulubionego twarogu
1 łyżeczka tartego chrzanu
1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
szczypiorek
3 pokaźne szczypty soli
świeżo mielony czarny pieprz
ulubione pieczywo (tost, bułeczka)
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo lub półtwardo.
Twaróg, chrzan, śmietanę i sól wrzucamy do blendera i mielimy na jednolitą masę twarożkową.
Szczypiorek, najlepiej cieniutki, siekamy.
W zależności jakie mamy pieczywo to przypiekamy tost albo kroimy bułeczkę na połówkę.
Na pieczywo nakładamy nasz twarożek, na twarożek kładziemy przecięte jajko, wszystko posypujemy posiekanym szczypiorkiem, oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem i zjadamy 🙂