Kurczak w musztardzie Dijon

Kurczak w musztardzie Dijon

Składniki:

ok. 400g piersi z kurczaka
2 łyżeczki musztardy Dijon
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
ok. 1 szklanki płatków kukurydzianych
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka kroimy na ok 7 cm kawałki. Grubsze części możemy delikatnie rozbić lub przekroić na cieńsze.
Wkładamy pokrojone piersi do miski, dodajemy obydwie musztardy i mieszamy dokładnie, żeby obtoczyć musztardą każdy kawałek mięsa.
Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Im dłużej tym lepiej, więc można i na całą noc.
Płatki kukurydziane rozgniatamy lub miksujemy pulsacyjnie w blenderze, ale ostrożnie, żeby nie zrobić z nich mączki.
Na patelni rozgrzewamy olej, obtaczamy kurczaka w płatkach i smażymy go na złoty kolor.
Gotowe, zajadamy z czym lubimy 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *