Pasta jajeczna – przepis podstawowy

Pasta jajeczna – przepis podstawowy

Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
100 g topionego serka
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka kroimy na cztery części i wrzucamy do blendera.
Serek topiony kroimy na kilka kawałków i dodajemy do jajek. Do tego dorzucamy łyżkę majonezu,
2-3 duże szczypty soli i oprószamy wszystko świeżo mielonym pieprzem.
Włączamy blender i pulsacyjnie miksujemy wszystko na pastę. W zależności od upodobań pastę robimy gładką
lub odrobinę „gruboziarnistą” miksując dłużej albo krócej.
I gotowe 🙂
Robiąc pastę możemy dodać małą cebulkę, tylko czy to dobry pomysł na śniadanie gdy pędzimy zaraz potem
do pracy lub do szkoły? 🙂 Cebulkę polecam raczej na weekendowe śniadania.
Smak pasty możemy dodatkowo modyfikować dodając natkę pietruszki lub stosując serki topione o różnych smakach, np. śmietankowy, gouda, z ziołami czy też z cebulką i szczypiorkiem.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *